marți, 28 octombrie 2008

Deja-vu

te uiti si vrei sa intelegi tot, dar nu poti.



te uiti pe geam intr-o zi rece de toamna cand soarele e inca pe cer, tragi aer adanc in piept si totul devine clar.pentru un moment vezi totul.sute de deja-vu-uri unele peste altele, fiecare din ele avand legatura cu ceva care exista sau cu ceva ce o sa existe.sute de deja-vu-uri clare intr-un singur moment.



te vezi la 3 ani cand plangi dupa o jucarie pe care stii ca nu o s-o primesti. vezi un chip cu o expresie angelica pe care stii ca n-o sa-l mai poti privi niciodata, dar e de ajuns sa stii ca exista cand inchizi ochii.o vezi pe mama cu lacrimi in ochi, si te intristezi pentru ca nu intelegi ca sunt lacrimi de bucurie aparute doar de la simpla ta prezenta acolo.simti bucuria aparuta in sufletul tau cand trageai in piept mirosul de brad si portocale, stiind ca sub brad te asteapta alte bucurii.iti vezi gandurile amestecate atunci cand te-ai indragostit prima data.vezi un alt chip care care rade cu pofta la o gluma de-a ta, si in acelasi timp stii ca nu o sa-l mai vezi razand niciodata.simti in plamani primul fum de tigara, care ti s-a parut cel mai bun fum din toate miile de fumuri trase.simti efectul primelor beri din viata ta, cand o minteai pe mama ca ti s-a aplecat si de-aia ti-e rau.simti gustul si mirosul primului joint, si sentimentul de anxietate dupa ce ai fumat mai mult decat trebuia.vezi cum scrie raiuno pe ecranul televizorului si te bucuri ca prinzi mai mult de un post si chiar daca nu intelegi nimic din ce spun ei acolo, e foarte frumos pentru ca macar nu mai e omul ala care vorbea seara de seara la televizor.simti exaltarea dinainte de a incepe captain planet, cartea cartilor, sandy bell, dallas sau caracatita. go planet. sentimentul pe care l-ai avut dupa ce ai fost la curve si ti-ai dat seama ca sexul nu este decat o alta placere.dezamagirea pe care ai avut-o cand ti-ai dat seama ca fata de care te-ai indragostit si ai ales sa o iubesti vrea sa o ia pe alt drum.vagabondul pe care l-ai privit a cincizecea oara si l-ai vazut prima data.momentul in care ti-ai dat seama ca odata pierduta, inocenta nu se mai intoarce.te vezi batran si intelept.mic si inocent.tanar si prost.matur si copil. deja-vu-uri legate de ce a fost si o sa fie, legate de viata ta sau nu, toate cu solutii pentru prezent.


dar trece momentul si tot nu poti sa intelegi.si te intorci de la geam la berea ta de pe masa.

Viata nu dureaza decat o clipa. Trebuie sa o traiesti facand ceea ce iti place. In aceasta lume trecatoare ca un vis, sa traiesti in mizerie facand ceea ce iti displace e curata nebunie. (asta-i furata de la Yaukio Mishima&Ramona)

Un comentariu:

DREAMoff spunea...

exaltarea cu care am inceput sa citrsc ma facut sa vars prima lacrima de dimineata...dont u wanna be my idol?!?